Dak coaten

Dak coaten

Dak coaten beschermt uw dak tegen verschillende weersinvloeden, zoals sneeuw of heftige regen.
Daarnaast beschermt het uw dak ook tegen aanslag van bijvoorbeeld mossen of algen.

Wat is dak coating?

Bij dak coating wordt er een beschermende, op kleur gemaakt, rubberachtige laag aangebracht op uw dak. Dit laagje zorgt ervoor dat scheurtjes in uw dak worden opgevuld. Dat heeft als resultaat dat het dak vochtwerend en vuilafstotend wordt. Hierdoor is het dak beter beschermd tegen slechte weersomstandigheden zoals sneeuw of hevige regen.

Waarom uw dak laten coaten?

Uw dak laten coaten zorgt ervoor dat uw dak beter beschermd is. Hiermee verlengt u de levensduur van uw dak aanzienlijk. Naast het vergelijken van de prijzen is het ook verstandig om op andere factoren te letten zoals bijvoorbeeld de garantie die bedrijven bieden. De meeste bedrijven geven tot aan 10 jaar garantie. Gemiddeld gaat coating tussen de 15 en 20 jaar mee. Naast dat de coating bescherming biedt tegen verwering en aanslag, geeft het uw dak ook een nieuwe, frisse uitstraling en eventueel ook een nieuwe kleur.

Dak coating proces

Het proces van dakcoating kan worden onderverdeeld in een aantal stappen. Sommige van deze stappen zijn al uitgevoerd als u bijvoorbeeld uw dak al heeft laten reinigen of als u andere werkzaamheden aan uw dak hebt laten doen. Het gehele coating proces kan binnen 1 dag worden afgerond, afhankelijk van de oppervlakte van uw dak.

Inspectie

De eerste stap bij dakcoating is de inspectie van uw dak. Tijdens deze inspectie wordt er gekeken of coating echt nodig is bij uw dak, in sommige gevallen is reiniging al voldoende. In het ergste geval zal coating niet meer mogelijk zijn en dienen de dakpannen vervangen te worden.

Dak reiniging

De tweede stap in het proces is het reinigen van uw dak. Zoals eerder aangegeven, is het reinigen noodzakelijk alvorens het coaten gedaan kan worden. Door het dak te reinigen wordt vuil en aanslag verwijderd. Het dak ziet er gelijk weer schoon uit en krijgt weer een mooie uitstraling.

Desinfecteren

Het desinfecteren maakt het dak klaar voor het coaten. Het desinfecteren zorgt ervoor dat de beschermende laag goed aan het dak hecht.

Coaten

Bij de laatste stap, het coaten, word er eerst een middel aangebracht dat ervoor zorgt dat de coating beter zal blijven zitten. Dit middel heet de primer, ook wel grondverf genoemd. Zodra deze grondverf op het dak zit, kan de coating worden aangebracht. Het beschermende middel wordt over de grondverf heen aangebracht. Hierna is uw dak beschermd!

Dak vervangen

In sommige gevallen is dakcoating niet meer mogelijk, omdat de dakpannen te ernstig beschadigd zijn. In dat geval kunt u het beste kijken naar het vervangen van uw dak. Het vervangen van uw dak is nodig wanneer de scheuren in de dakpannen te ernstig zijn of wanneer de mos of plantengroei zodanig het dak heeft aangetast dat het poreus is geworden. Dit betekent dat het water en lucht doorlatend is.